مرتضی مهرابی

ارتباط جهت مشاوره و ثبت سفارش

0911-559-6820
نوع: فیلم
نوع: فیلم
نوع: عکس
نوع: عکس
نوع: عکس
نوع: VeTransfer
نوع: VeTransfer

زیر مجموعه طراحی سایت اختصاصی

عنوان ها

امروزه هر پروژه‌ای در فضای آنلاین داشته‌باشید، به یک سایت حرفه‌ای نیاز دارید. بعضی وقت‌ها کارتان با یک قالب آماده و cmsها راه میفتد اما برای پروژه‌های بزرگ‌تر و کاربردهای خاص، باید به فکر راه‌اندازی سایت اختصاصی باشید. اما سایت اختصاصی چیست؟ چه مزایایی دارد و برای راه‌اندازی آن چه هزینه‌ای باید صرف شود؟ در این مقاله قرار است به این سوال‌ها پاسخ دهیم.

طراحی سایت اختصاصی

طراحی سایت اختصاصی

طراحی سایت اختصاصی

طراحی سایت اختصاصی یک پروژه چند بعدی است که توسط یک تیم خبره انجام می‌شود. تیم‌های طراحی سایت معمولا شامل افراد زیر می‌شود:

  • برنامه‌نویس‌ها
    • برنامه نویس فرانت اند
    • برنامه نویس بک اند
  • طراحان بصری ui/ux
  • متخصص دیتابیس
  • کارشناس سئو (گاهی وجود دارد جهت بررسی مسائل سئویی)
  • و غیره
تیم طراحی سایت اختصاصی

تیم طراحی سایت اختصاصی

سایت‌های اختصاصی دقیقا بنا به خواسته مشتری و با تمام جزئیاتی که مد نظرشان است، طراحی و آماده می‌کنند. این سایت‌ها توسعه‌پذیری بیشتری دارند و شما می‌توانید هر امکاناتی که بخواهید را به آن اضافه کنید و در نهایت سایتی را تحویل بگیرد که سبک بوده و با سرعت بالایی اجرا می‌شود.

سایت اختصاصی چیست

سایت اختصاصی سایتی است که:

  • از صفر کدنویسی می‌شود
  • در طراحی آن از cms های آماده استفاده نمی‌کنند
  • تمام بخش‌های آن، از امکانات و قابلیت‌ها گرفته تا ویژگی‌های گرافیکی و بصری، دقیقا مطابق خواسته مشتری یا با هماهنگی با او طراحی می‌شود
  • سبک بوده و سرعت لود بالایی دارد
  • توسعه‌پذیری بالایی دارد و هر قابلیت و ویژگی را می‌توان به آن اضافه کرد

سایت اختصاصی مطابق نیاز شما کدنویسی می‌شود. همچنین در طراحی سایت از هر زبان برنامه‌نویسی می‌توان استفاده کرد و هیچ محدودیتی وجود ندارد. گرافیک و ظاهر سایت، قسمت‌های مختلف و امکانات آن و تمام جزئیات سایت دقیقا مطابق خواسته شما از صفر طراحی می‌شود. در این سایت‌ها حتی از cms های آماده مانند وردپرس یا جوملا هم استفاده نمی‌کنند و تمام بخش ها کاملا اختصاصی طراحی می‌شوند.

نکته: البته در سایت هایی با CMS اختصاصی هم می توان ظاهر اختصاصی داشت و مانعی از این جهت نداریم.

به عبارتی سایت‌های اختصاصی کاملا به نسبت نیاز و خواسته کارفرما آماده می‌شوند و هیچ چیز اضافه‌ای ندارند. به همین خاطر است که حجم سنگینی هم ندارند و حتی اگر بخواهید بعدها امکانات بیشتری به سایت اضافه کنید، پتانسیل این کار وجود دارد و سایت بدون اینکه سنگین شود، امکاناتش بیشتر می‌شود. سایت اختصاصی در خیلی از موارد چاره‌ای برای بسیاری از مشکلات کاربران است. در واقع با راه‌اندازی سایت اختصاصی از خیلی از دردسرهای آینده در امان خواهید بود. مثلا چه دردسرهایی؟

اجازه دهید یک مثال بزنم:

تصور کنید که فردی یک فروشگاه لباس دارد. پیش از این یک سایت با قالب و cms آماده راه‌اندازی کرده‌است و از بخش‌های فروشگاه و وبلاگ این سایت بهره برده‌است. بعد از مدتی ادمین سایت تصمیم می‌گیرد آپشنی برای قرعه‌کشی اضافه کند که به هر کاربر به نسبت میزان خرید یا فعالیت یا تعداد کاربرانی که به معرفی وی عضو شده اند، امتیاز بدهد.

 cms های آماده موجود، پیش‌زمینه‌ای برای چنین قابلیتی ندارند. ادمین برای حل این مشکل از اسکریپت‌های آماده استفاده کرده است که در نهایت این موضوع باعث سنگین شدن سایت و کم شدن سرعت لود آن شده است. به عبارتی ادمین هر بار که به یک قابلیت و کارایی خاص نیاز داشته‌باشد باید به سراغ یک اسکریپت جدید برود و این کار نتیجه‌ای جز کندتر و کندتر شدن سایت در پی ندارد. به طوری که کم‌کم کاربران برای مشاهده عکس کاتالوگ محصولات و خرید آنلاین هم با مشکل مواجه می‌شوند.

در نهایت بعد از امتحان کردن اسکریپت‌های مختلف و تغییر دادن برخی کدها و مواجه شدن با دردسرهای لود سایت و مشکلات کاربری، ادمین به این نتیجه می‌رسد که تنها یک سایت اختصاصی که از صفر برای او کدنویسی شده باشد، چاره تمام این مشکلات است و باید به سراغ یک برنامه نویس برود.

نکته: البته ناگفته نماند که در بسیاری موارد برای سایت های کوچک همین اسکریپت ها کار راه انداز هستند اما مشکل اینجاست که معمولا اسکریپت ها امکانات متنوعی در دل خود دارند اما فقط یک قابلیت آن بدرد ما میخورد. با استفاده از آن یک قابلیت سرور مجبور می شود که بار کل امکانات را تحمل کند.

در کنار همه این موارد CMS های عمومی مثل وردپرس در هسته سنگین هستند و دلیل آن هم امکانات زیادی هست که در خود جای داده اند. توجه کنید نمیگویم وردپرس بد است، اتفاقا وردپرس برای کسب و کارهای کوچک و سایت های محتوا محور عالی و بهینه است. اگر توجه کنید سایت خودم هم وردپرس است، البته با قالب اختصاصی و بهینه که توسط خودم نوشته شده است.

طراحی سایت اختصاصی چیست

طراحی سایت اختصاصی شامل 5 مرحله کلی است:

  • نیازسنجی و برگزاری جلساتی با کارفرما برای تعیین جزئیات سایت
  • طراحی UI و UX شامل آرت استوری و وایر فریم، چک کردن طرح‌ها با کارفرما و طراحی‌های نهایی
  • شروع مرحله کدنویسی و آماده‌سازی بخش‌های مختلف سایت
  • راه‌اندازی سایت و اضافه کردن محتوا و شروع مرحله سئو
  • خدمات پشتیبانی و ادمینی سایت

در طراحی سایت اختصاصی ما دیگر از cms های آماده مانند وردپرس یا جوملا و غیره استفاده نمی‌کنیم و تمام بخش‌ها از قالب تا سیستم مدیریت محتوا از صفر کدنویسی می‌شود. در طراحی سایت از هر زبانی برنامه‌نویسی ممکن است استفاده شود و محدودیتی در این خصوص وجود ندارد. انتخاب زبان به خود طراح سایت و سایت مورد نظر کارفرما بستگی دارد. ممکن است با php نوشته شود یا جاوا اسکریپت یا پایتون یا هر زبان برنامه نویسی دیگری را می‌توان استفاده کرد. هیچ محدودیتی در خصوص انتخاب زبان برنامه‌‌نویسی وجود ندارد و دست برنامه نویسان کاملا در این قضیه باز است. 

ساخت سایت اختصاصی یا نیمه اختصاصی؟

حالا که با سایت اختصاصی آشنا شدید، به مرحله‌ای می‌رسیم که کارفرما باید انتخاب کند که آیا به یک سایت کاملا اختصاصی نیاز دارد یا یک سایت نیمه اختصاصی هم کارش را راه می‌اندازد. حالا سایت نیمه‌اختصاصی چیست؟ سایتی که تمام بخش‌های آن از صفر آماده نشود و از cms ها، اسکریپت‌ها یا قالب‌های آماده استفاده شود، یک سایت نیمه‌اختصاصی است. 

گاهی می‌توان به جای صرف وقت و هزینه بالا، به یک سایت نیمه‌اختصاصی هم رضایت داد. مثلا اگر فردی هستید که یک وبلاگ لازم دارید و در کنار آن یک تنها یکی دو قابلیت اضافه لازم دارید، ما در تیم می‌توانیم وردپرس را هم برای کاربران کدنویسی کنیم و با صرف هزینه و وقت کمتر، سایت را به صورت نیمه‌اختصاصی آماده کرده و تحویل بدهیم. خب اگر تمام چیزی که می‌خواهید همین است، سایت نیمه‌اختصاصی جواب نیاز شما را می‌دهد.

در چه مواقعی یک سایت نیمه‌ اختصاصی برایم کافی است:

  • وقتی ویژگی‌های منحصربه‌فرد و خاص زیادی از سایت انتظار ندارم
  • در آینده قرار نیست ویژگی‌های بیشتری به سایت اضافه شود
  • امکانی را می‌خواهید که روی cms آماده قابل اجرا باشد
  • سرعت سایت برای‌تان چالشی نباشد و فایل‌های زیادی قرار نیست روی سایت اضافه کنید و در آینده سنگین بودن سایت برای‌تان مشکل‌ساز نمی‌شود

در چه مواقعی به یک سایت اختصاصی نیاز داریم

  • در مواقعی که یک پلت‌فرم خاص با چندین ویژگی شخصی‌سازی شده نیاز داریم که cms های آماده پتانسیل اجرایی کردن آن را ندارند
  • در مواقعی که آپشن‌ها و ویژگی‌های بیشتری قرار است به سایت اضافه شود و سایت از اول باید حجم کمی داشته و سنگین نباشد
  • وقتی سرعت سایت برای‌مان اهمیت دارد
  • اگر در خصوص امنیت سایت حساس هستید و می‌خواهید هیچ ریسکی برای هک شدن وجود نداشته باشد

 

مزایا طراحی سایت اختصاصی

سایت اختصاصی همانطور که گفتیم از صفر مطابق خواسته‌های کارفرما راه‌اندازی شده و هیچ چیز اضافه‌ای ندارد. بنابراین سایت در نهایت سنگین نبوده و قابلیت توسعه‌پذیری هم تا بی‌نهایت وجود دارد و شما هر امکانات اضافه‌ای بخواهید می‌توانید بدون نگرانی در خصوص سرعت سایت، به آن اضافه کنید. در واقع همین که از cms های آماده استفاده نمی‌کنید سایت سنگین نیست و برای اضافه کردن امکانات بیشتر محدودیتی وجود ندارد. 

  • سایت‌های اختصاصی عموما سرعت بالایی دارند اگر سرعت برای‌تان مهم است، حتما به سراغ سایت اختصاصی بروید
  • این سایت‌ها امکان توسعه‌پذیری بیشتری دارند و هر امکانات جدیدی را می‌توانید به آن اضافه کنید.
  • شما در سایت‌های اختصصاصی همواره می‌توانید امکانات و قابلیت‌های نوین اضافه کنید که در سایت‌های دیگر مشابه آن وجود ندارند و این قابلیت برای رقابت با سایت‌های دیگر، یک امتیاز محسوب می‌شود
  • سایت اختصاصی قابلیت انطباق‌پذیری بیشتری با خواسته‌های مشتری دارد
  • این سایت‌ها هزینه‌های کمتر بابت نگهداری و رسیدگی و رفع ایرادها لازم دارند
  • سایت اختصاصی پتانسیل بیشتری برای استفاده از قالب‌ها و رنگ‌بندی‌های بیشتر و خلاقانه‌تر دارد

 

درنهایت سایت اختصاصی هر چند گران‌قیمت‌تر بوده و برای آماده سازی به مدت زمان بیشتری نیاز دارد اما در نهایت دقیقا همان چیزی را تحویل می‌گیرید که لازم داشتید.

هزینه طراحی سایت اختصاصی

طراحی سایت اختصاصی قیمت بالاتری نسبت به سایت‌های نیمه‌اختصاصی دارد. در این سایت‌ها همه بخش‌ها از صفر کدنویسی شده و این مسئله قطعا زمان و هزینه زیادی می‌طلبد. برای آماده سازی سایت اختصاصی همچنین یک تیم چند نفره به کار گرفته می‌شوند که باید حقوق‌شان پرداخته شود. قیمت سایت اختصاصی معمولا به صورت ماهانه برآورد می‌شود. 

هزینه معمول و تقریبی طبق حقوق هر تخصص (در پایین ذکر شده) به صورت جمعی ماهانه 45 میلیون تومان می باشد که البته شما می‌توانید با ماهیانه 30 میلیون در تیم ما این پروژه را ثبت کنید. 

  1. طراح UI/UX و گرافیست ماهیانه 10 میلیون تومان
  2. برنامه نویس Front End ماهیانه 15 میلیون تومان
  3. برنامه نویس Backend ماهیانه 20 میلیون تومان

سایت اختصاصی چند ماهه آماده می‌شود؟

زمان وابسته به حجم پروژه و امکانات آن است. اما برای طراحی یک سایت اختصاصی معمولا 6 ماه زمان لازم است. برخی از موارد موثر در کوتاه شدن یا طولانی شدن زمان پروژه:

  1. حجم پروژه
  2. امکانات
  3. چالش های موجود
  4. نظم بین تیمی
  5. شفاف بودن اهداف اپلیکیشن
  6. موجود بودن یک طرح UI مناسب همراه با Story Board
  7. و …