تعرفه و هزینه سئوی سایت
ابتدا لازم به ذکر است که مطالعه مقاله پایین ویدئو الزامی می باشد زیرا خیلی مسائل و حدود قیمت ها در مقاله ذکر شده است.
در این جلسه به بررسی تعرفه های انجام سئو سایت و نحوه محاسبه هزینه سئوی سایت در می پردازیم، هرچند محاسبه هزینه دقیق کار شدیدا مشکل و در خیلی مواقع غیر ممکن می باشد اما سعی کرده ایم شما را با روش های محاسبه قیمت سئو سایت آشنا نماییم.
جدول قیمت در پایین ویدئو بارگذاری شده است.
- هاست دانلود
در جلسه قبلی از آموزش سئو در مورد مدت زمانی که برای سئو سایت نیاز است تا به نتیجه برسیم صحبت کردیم. در این جلسه قصد داریم هزینه سئو سایت وردپرس و اختصاصی را برای کارفرمایان تخمین بزنیم! البته در همین ابتدا باید اشاره کنیم که نمی توان قیمت های سئو دقیقی را تخمین زد، زیرا به عوامل بسیاری بستگی دارد که هر کدام شان قیمت مشخصی ندارند! با ما همراه باشید.
هزینه سئو چقدره؟
برای اینکه هزینه سئوی سایت را تخمین بزنیم، ابتدا باید بدانیم چه هزینه هایی داریم؟ طبیعتا تعرفه انجام سئو برای هر سایت متفاوت از سایر سایت هاست و ممکن است در بعضی سایت ها هزینه هایی داشته باشیم که برای سایت دیگر آن هزینه نیاز نباشد. پس مواردی که در جلوتر به آنها اشاره می کنیم، به طور صد در صدی برای همه سایت ها نیاز نیست.
هزینه سئو برای چه فعالیت هایی می باشد؟
هزینه متخصص سئو (SEO Specialist)
تعرفه سئو سایت برای سئوکار به صورت قطعی می باشد. هزینه هایی که در ادامه به آنها اشاره می کنیم، شامل هزینه متخصص سئو نیست؛ هزینه اجرای کار توسط متخصص سئو بسیار متغیر است و وابسته به مواردی می باشد که در ادامه به آنها اشاره می کنیم. طبیعتا وقتی نیاز به استراتژی های پیچیده تری باشد، زمان بیشتری از سئوکار می گیرد و همین موجب افزایش دستمزد شخص سئوکار می شود.
هزینه محتوا (Contents Cost)
هزینه محتواها به صورت قطعی می باشد. هزینه محتوا در حوزه های تخصصی با حوزه های عمومی کاملا متفاوت است و طبیعتا محتواهای تخصصی هزینه ی بیشتری را برای تولید محتوا نیاز دارند.
هزینه رسانه ها (Medias Cost)
هزینه رسانه ها به صورت قطعی می باشد. در جلسات قبل در مورد سئو خارجی و گرفتن بک لینک صحبت کردیم که یکی از موثرترین راه ها خرید رپورتاژ بود که هزینه ی آن را باید در نظر بگیریم؛ هزینه سئو خارجی به رقبا بستگی دارد که آنها از چه سایت هایی بک لینک گرفته اند و چه تعداد بک لینک دارند؟
هزینه شبکه های اجتماعی (Socials Cost)
هزینه شبکه های اجتماعی به صورت قطعی نمی باشد. شبکه های اجتماعی برای کاربران بسیار اهمیت پیدا کرده اند و برای ما هم بازدید های ورودی از سوشال ها اهمیت زیادی دارد. بحث سوشال ها به میزان رقابت هم بستگی دارد و ممکن است در بعضی سایت ها این هزینه را نداشته باشیم.
هزینه های تکنیکال (Technical SEO)
هزینه تکنیکال به صورت قطعی نمی باشد. اگر سایت مشکل تکنیکالی داشته باشد، طبیعتا باید توسط یک دولوپر، مواردی که مشکل ساز شده اند را رفع کنیم. با توجه به اینکه ممکن است سایتی مشکل تکنیکالی نداشته باشد، پس این هزینه هم ممکن است برای بعضی از سایت ها نداشته باشیم.
هزینه سئو سایت وردپرس و اختصاصی به چه مواردی بستگی دارند؟
رقابت کیوردها (Keywords Competition)
با توجه به کیورد، میزان رقابت در آن کیورد و فعالیت رقبا، مشخص می کنیم که در چه رسانه هایی باید رپورتاژ سفارش دهیم؟ چه تعداد بک لینک های مورد نیاز است؟ و همچنین رقابت کیورد ها، می توانند بر روی میزان تولید محتوا هم اثر گذار باشد! پس هزینه های متفاوتی برای هر کیورد داریم که بسته به مواردی است که به آن اشاره کردیم.
تاریخچه ی سایت ما (Our Website History)
با توجه به فعالیت هایی که در گذشته بر روی وب سایت انجام شده هست، ممکن است هزینه های متفاوتی داشته باشیم؛ ممکن است بر روی یک سایت کارهای اشتباهی صورت گرفته باشد که برای جبران آنها باید هزینه کنیم و یا ممکن است با توجه به فعالیت های درستی که بر روی آن صورت گرفته است، هزینه های ما در ادامه ی مسیر کاهش پیدا کند.
بک لینک های سایت ما (Our Website Backlinks)
میزان بک لینک هایی که در حال حاضر داریم، بر تخمین هزینه سئو ما تاثیر گذار است؛ اگر سایت ما بک لینک های با کیفیت زیادی داشته باشد، هزینه ما برای سئو آف پیج کاهش می یابد.
اعتبار سایت ما (Our Website Authority)
اعتبار فعلی سایت مان تاثیر مستقیمی بر میزان هزینه هایی که باید داشته باشیم دارد. اگر سایت ما از اعتبار بالایی برخوردار باشد، هزینه های ما هم کاهش می یابد.
اعتبار رقبا (Competitors Authority)
اعتبار فعلی رقبا از تعداد بک لینک ها و سایر فعالیت هایی به دست می آید که انجام داده اند و با توجه به آن (در صورتی که از اعتبار بالایی برخوردار باشند) ممکن است هزینه های ما هم افزایش یابد.
بک لینک های رقبا (Competitors Backlinks)
اگر رقبای ما بک لینک های با کیفیتی زیادی داشته باشند، ما هم مجبوریم بر روی فعالیت های آف پیج خودمان هزینه های بیشتری را داشته باشیم.
فعالیت رقبا (Competitors Activity)
میزان فعالیت های رقبا، تاثیر مستقیمی بر هزینه های ما می گذارد؛ چرا که اگر رقبا فعالیت های مثبت بیشتری را داشته باشند، اعتبار آنها بیشتر می شود و طبیعتا ما هم باید هزینه کنیم تا اعتبار سایت خودمان را بالا ببریم.
زمان رسیدن به نتیجه (Time To Result)
زمان رسیدن به نتیجه وابسته با استراتژی سئوی ما می باشد و خود استراتژی تا حد زیادی وابسته به بودجه هست. پس اگر بخواهیم زمان رسیدن به نتیجه را کاهش دهیم، استراتژی تغییر می کند و هزینه ها هم بالا می روند و برعکس این مورد، اگر نخواهیم در مدت زمان کوتاهی به نتیجه برسیم، استراتژی متفاوت تری را پیاده سازی می کنیم و هزینه های کوتاه مدت ما کم می شوند و یا به عبارتی هزینه های ما بلند مدت می شوند.
اهداف بیزینس (Business Goals)
با توجه به اهداف بیزینس، ممکن است هزینه های متفاوتی نیاز باشد؛ طبیعتا بیزینس هایی که اهداف بزرگ تری دارند، هزینه بیشتری را می طلبند.
آپدیت الگوریتم (Algorithm Update)
گاها با آپدیت های الگوریتم، ممکن است رتبه خود را از دست دهیم که برای برگشتن باید هزینه های اضافی را در نظر بگیریم.
خب تا اینجا متوجه شدیم هزینه های معمول سئو عبارتند از:
- هزینه متخصص سئو
- هزینه تولید محتوا
- هزینه لینک سازی
- هزینه بازدید از شبکه های اجتماعی
- هزینه اصلاح موارد تکنیکالی
لیست قیمت های سئو
باید اشاره کنیم که با توجه به تورم و سایر مسائل اقتصادی، هزینه های سئو در حال تغییر هستند؛ چه قیمت سئو سایت در بخش آف پیج، چه در بخش کانتنت، هزینه پشتیبانی سئو و… اما با وجود این، در ادامه ما به صورت کلی و بر اساس میانگین قیمت های حال حاضر، برای آشنایی شما با هزینه های موجود، قیمت هایی را حدودی مشخص کرده ایم.
تعرفه سئوکار
سئو کار باتوجه به سطحی که دارد، دستمزد متفاوتی را می گیرد. ما در ادامه برای سه سطح متفاوت سئوکاران، تعرفه هایی را مشخص کرده ایم.
سئوکار جونیور: یک سئوکار جونیور برای کار حضوری دستمزدی حدودا 5 تا 6 میلیون تومان دارد که برای همان شخص و به صورت دورکاری می توان دستمزد 2 تا 3 میلیون تومان را درنظر گرفت.
سئوکار مید لول: یک سئوکار مید لول برای کار حضوری دستمزدی حدودا 8 تا 12 میلیون تومان دارد که برای همان شخص و به صورت دورکاری می توان دستمزد 6 تا 10 میلیون تومان را درنظر گرفت.
سئوکار سنیور: یک سئوکار سنیور قیمت مشخصی ندارد ولی به صورت کلی برای کار حضوری دستمزدی حدودا 12 تا 100 میلیون تومان و حتی بالاتر دارد که می توان به طور متوسط 50 میلیون تومان را در نظر گرفت که برای همان شخص و به صورت دورکاری می توان دستمزد 10 میلیون تومان به بالا را درنظر گرفت.
تعرفه تولید محتوا
هزینه تولید محتوا بر اساس کیفیت آن و سپردن به سایت های واسطه و یا استفاده از متخصص متفاوت است؛ عرف هزینه تولید محتوا در سایت های واسط با توجه به کیفیت از 50 تومان به ازای هر کلمه، تا 100 تومان متفاوت است؛ همچنین اگر محتوا را به یک متخصص بسپاریم، ممکن است قیمت های 300 تا 400 تومان برای هر کلمه را هم پرداخت کنیم؛ از آن طرف بعضی اشخاص با هزینه های بسیار پایین تر هم محتوای ما را می توانند تولید کنند. در کل هزینه ای که به ازای هر کلمه پرداخت می کنیم به صورت میانگین 100 تومان در نظر گرفته می شود.
قیمت های آف پیج
هزینه آف پیج با توجه به هزینه رسانه ها متفاوت است که برای مشاهده قیمت های آن، می توان از سایت های واسط و یا خود رسانه ها این هزینه را مشاهده کنید.
تعرفه های سوشال
بسته به اینکه خودمان سوشال داشته باشیم و یا اینکه از سایر سوشال ها برای تبلیغات استفاده کنیم، این هزینه متفاوت است؛ در بحث تبلیغات، هزینه بستگی به میزان بازدید کنندگان آن سوشال دارد و طبیعتا قیمت ها با هم متفاوت هستند.
تعرفه های تکنیکال
هزینه های تکنیکال با توجه به نوع مشکل تکنیکالی که داریم متفاوت است و چون نوع مشکل، تاثیر زیادی بر قیمت آن دارد، نمی توان قیمت حدودی را مشخص کرد.
توجه: ما در فیلم این جلسه، استراتژی رقبا را به صورت کامل بررسی نکرده ایم و فقط به صورت بسیار سطحی مواردی را بررسی کرده ایم؛ برای تخمین دقیق تر باید استراتژی آف پیج رقبا را کامل تر بررسی کنیم و با توجه به آن، استراتژی و میزان فعالیت ما مشخص می شود؛ با وجود این باید بدانید که با یک دو دو تا چهارتای ساده نمی توان به مبلغ مشخصی رسید و فرایند تخمین هزینه سئو و رسیدن به قیمت سئو برای سایت به صورت دقیق بسیار پیچیده تر است و حتی اگر دقیق تر هم بررسی کنیم، فقط یک تخمین است و نمی توانیم به یک عدد مشخص و دقیق برسیم؛ ما در این ویدئو سعی کرده ایم در یک سطح پایین و برای درک بیشتر شما از این مبحث، به صورت کلی یک مورد را بررسی داشته باشیم.
این جلسه از آموزش سئو در مورد هزینه سئو به پایان رسید. اگه با وجود توضیحاتی که داده ایم، هنوز هم سوالاتی ذهن شما را درگیر کرده است، در قسمت کامنت ها سوال خودتان را بپرسید تا به شما پاسخ داده شود. موفق و پیروز باشید.
Morteza Mehrabi
بعد از سال ها فعالیت در حوزه وب آماده خدمت رسانی به کسب و کارهای کوچک و بزرگ هستم. در پروژه های من کیفیت در کنار اخلاق حرف اول را می زند و عاشق چالش و حل مسئله هستم.