مرتضی مهرابی

انواع کلمات کلیدی در سئو

جلسه 13

در این جلسه به بیان انواع کلمات کلیدی (Keywords) خواهیم پرداخت تا با دیدی بهتر وارد جلسات پیشرفته تحقیق کلمات کلیدی (Keyword Research) شویم.

همانطور که در ابتدا ویدئو گفته شد لازم نیست تمام واژه ها و اصطلاحات این جلسه را حفظ کنید، سعی کنید ماموریت هر کیورد را به خوبی درک کنید تا در شرایط کیورد مناسب پروژه را انتخاب نمایید.

  • هاست دانلود
عنوان ها

ما در فرایند کیورد ریسرچ خود با انواع کیوردها مواجه می شویم؛ در این جلسه از آموزش سئو قصد داریم انواع کلمات کلیدی در سئو را شرح دهیم. با ما همراه باشید.


انواع کلمات کلیدی در سئو

کلمات کلیدی Informational

هدف کاربر از سرچ این نوع عبارات، دریافت یک سری اطلاعات است؛ کاربر معمولا یک سوال و یا عبارتی را سرچ می کند تا مقاله ای مرتبط با آن را مطالعه کند. برای مثال “راهنمای خرید کفش مردانه” یا “بهترین کفش پیاده روی چه کفشی است؟” عباراتی Informational هستند.

کلمات کلیدی Transactional (Money Keywords)

کیورد هایی هستند که کاربر برای انجام یک عملی آن را سرچ می کند؛ مثل خرید یک محصول و یا سفارش خدمات؛ به این کیوردها تراکنشی هم می گویند. برای مثال “خرید کفش پیاده روی” یک عبارات Transactional است.

کیوردهای تجاری (Commercial)

این کیوردها را نباید با کیورد های Transactional اشتباه گرفت. کیوردهای تجاری، یک کیورد Informational است که حول یک محصول جستجو می شوند و کاربرانی که این کلمات را جستجو می کنند، احتمال خریدشان در آینده بیشتر است. برای مثال “تفاوت کفش دویدن با کفش پیاده روی” یک عبارات Commercial است.

عبارات Navigational

کوئری هایی هستند که برند را هم شامل می شوند. برای مثال “خرید کفش از دیجی کالا” یک عبارات Navigational است.

کلمات کلیدی متناسب با موقعیت جغرافیایی GEO Targeted (Local Keywords)

کوئری هایی که یک منطقه را تارگت می کنند. برای مثال “خرید کفش در تهران” یک عبارات GEO Targeted است.

ترند کیوردها در یک بازه زمانی بسیار سرچ می شود و بعد از مدتی از میزان سرچ آنها کم می شود. برای مثال “جام جهانی 2022” یا “آمار کرونا” عباراتی Trends هستند.

حالت بعدی کیوردهای همیشه سبز می باشد که در رنج خاصی میزان حجم سرچ آن بالا و پایین می شود ولی همیشه سرچ می شوند. برای مثال “خرید کفش” عبارتی EverGreen است.

Keywords Angels

این مورد کیورد تایپ نیست ولی خوب است بدانید گاهی اوقات کیوردهای ما جهت خاصی می گیرند. برای مثال گاهی کاربر یک نیاز واحد را دارد ولی در جهت و شرایطی خاص! به عنوان مثال فرض کنیم کاربر قصد دارد یک وب سایت وردپرسی چند زبانه را راه اندازی کند، ولی بدون پلاگین! در واقع کوئری کاربر “ایجاد سایت وردپرسی” است ولی با شرایطی که می خواهد: “ایجاد سایت وردپرسی بدون پلاگین” و در اینجا اینتنت کاربر معرفی و یا دانلود پلاگین نیست و به دنبال کدی می باشد که به نیازش پاسخ داده شود.

عبارات نمایه سازی معنایی پنهان LSI Keywords (Semantic Keywords)

کیوردهایی هستند که در کنار مابقی کیوردها قرار می گیرند و بار معنایی را می رسانند. به عنوان مثال فرض کنید داریم در مورد شیر صحبت می کنیم. برای اینکه بفهمانیم داریم در مورد حیوان شیر صحبت می کنیم، از واژه هایی مثل “جنگل”، “درنده”، “حیوان”، “شکار” و… استفاده می کنیم که یک سری عبارت LSI هستند.

انواع کیوردها از نظر طول عبارت (Keywords Length Types)

طول یک عبارت کلیدی، رابطه مستقیمی با میزان سرچ آن دارد! به عبارت دیگر ما در کلمات کلیدی یک یا دو کلمه ای، حجم سرچ بیشتری داریم تا در کلمات سه یا چهار کلمه ای و بالاتر.

کلمات کلیدی اصلی (Head Term Keywords)

این کیوردها دارای یک سیلاب و یا دو سیلاب هستند و سرچ بالایی دارند. مانند: “خرید کفش”، “کفش پیاده روی” و…

Middle Keywords

میدل کیوردها عباراتی حد وسط هستند. مانند “خرید کفش پیاده روی”، “قیمت کفش پیاده روی” و…

کلمات کلیدی طولانی (Long Tail Keywords)

کوئری های بلندتری هستند. مانند: “چگونه یک کفش راحتی خوب پیدا کنیم؟”، “بهترین کفش راحتی در ایران” و…

Keywords By Condition

این کوئری ها در شرایط خاص و در زمان های خاصی سرچ می شوند؛ مانند کیوردهای فصلی، مذهبی و… مانند: “اجاره ویلا برای عید”، “خرید پیراهن عاشورا” و…

الگوریتم ها (Algorithm)

یک سری الگوریتم ها که به موضوع این جلسه ما مرتبط هستند (البته بیشتر به بحث محتوا مرتبط هستند) را در ادامه معرفی می کنیم.

الگوریتم پاندا (Panda)

الگوریتم پاندا برای مبارزه با محتوای کپی به وجود آمد.

الگوریتم پنگوئن (Penguin)

الگوریتم پنگوین برای مبارزه با Stuffing به وجود آمد؛ مثلا کیورد ما خرید کفش است و در صفحه بارها و به تعداد زیاد این کیورد را تکرار کنیم.

الگوریتم مرغ مگس خوار (Hummingbird)

این الگوریتم مفهوم (Semantic) جستجوی کاربر را متوجه می شود.


این جلسه از آموزش سئو در مورد انواع کلمات کلیدی در سئو، به پایان رسید. اگه با وجود توضیحاتی که داده ایم، هنوز هم سوالاتی ذهن شما را درگیر کرده است، در قسمت کامنت ها سوال خودتان را بپرسید تا به شما پاسخ داده شود. موفق و پیروز باشید.

نظرات تخصصی

از شنیدن نظرات شما خوشحال خواهم شد، همچنین به سوالات پاسخ خواهم داد.