مرتضی مهرابی

مزایا و معایب سئو

جلسه 3

در این پست به بیان مزایا و معایب سئو میپردازیم تا مسیر روشنی از فعالیت برای یادگیری و بیزنس ها داشته باشیم.

  • هاست دانلود
عنوان ها

در جلسه قبل (سئو چیست؟) ما با مفهوم سئو آشنا شدیم؛ در این جلسه از آموزش سئو، به شما می گوییم که سئو چه مزایایی دارد؟ آیا نتایجی که ما در سئو کسب می کنیم همیشگی است؟ اصلا معایب سئو چیست؟ ما به عنوان یک متخصص سئو، با چه سختی هایی مواجه می شویم؟ و… با ما همراه باشید.


مزایای استفاده از سئو

نتایج در سئو بلند مدت اند!

یکی از مزایا سئو، بلند مدت بودن نتایجی است که کسب کرده ایم. البته ماندگاری نتایج در سئو به مواردی بستگی دارد؛ ما در سئو هزینه می کنیم و شاخص هایی را به وجود می آوریم و در نتایج برتر قرار می گیریم. این نتایج چقدر ماندگار هستند؟ طبیعتا اگر رقبای ما، هزینه های زیادی نکنند و فعالیت های سئویی خودشان را بیشتر نکنند، نتیجه ای که گرفتیم بلند مدت می باشد.

ما در کمپین های PPC یه باجتی رو شارژ می کنیم، و بابت هر کلیک مقدار مشخصی را به موتور جستجوگر پرداخت می کنیم و وقتی باجت مون تموم بشه، کلا سایت ما از اون جایگاه حذف می شه؛ ولی در سئو اینجور نیست و ممکنه نتیجه بسیار بلند مدت باشه.

نرخ تبدیل (Conversion Rate) بالا

سئو کانورژن ریت بالایی دارد. وقتی کاربری “خرید کفش” را جستجو می کند، هدف مشخصی دارد، و به خرید نزدیک تر است.

در صورتی که در تبلیغات مثلا بنری، ما یک بنری رو توی سایت ها به کاربران نشون می دیم (البته می شه محدودش کرد و به یه سری کاربرهای خاص نمایش داد) و مشخص نیست چه کسی نیاز دارد و چه کسی نیاز ندارد، کانورژن ریت پایینی داریم.

نرخ بازگشت سرمایه (ROI)

سئو به دلیل بلند مدت بودن نتایج و همچنین نرخ تبدیل بالا، ROI بالایی دارد و به شدت به صرفه است.

برندینگ (Branding)

سئو به برندینگ ما کمک می کند. وقتی ما در نتایج برتر قرار بگیریم (حتی اگر کلیکی صورت نگیرد) چون سایت و برند ما به تعداد زیادی کاربر نمایش داده می شود، به شناخته شدن برند ما کمک بسیاری می کند. به عبارتی می توان گفت سئو روی تمامی موارد دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی موثر است.

رهبری در کسب و کارهای محلی (Local Leader)

در بیزینس های کوچک که به صورت محلی فعالیت دارند، چون رقابت کمتر است، به راحتی و با هزینه ای کم، می توانند رهبر آن کسب و کار در منطقه باشند.

مارکت لیدر (Market Leader)

اگر یک بیزینس بزرگ تر باشد، می تواند با هزینه های بیشتر مارکت لیدر شود. یک مارکت لیدر در سطح بالاتری نسبت به لوکال لیدر فعالیت می کند و می تواند محصول و یا خدماتش را به کل کشور و یا حتی سایر کشورها ارائه دهد؛ یک مارکت لیدر می تواند در حوزه خود بسیار تاثیرگذار باشد و حتی آن حوزه را جهت دهی کند. اضافه کنیم که تنها با سئو نمی شود به یک مارکت لیدر تبدیل شد؛ ولی سئو طبیعتا کمک کننده است.


 معایب و سختی های سئو

سئو زمان بر است!

از معایب سئو می توان به زمان بر بودن در سئو اشاره کرد، این زمان بستگی به حوزه ای دارد که قصد فعالیت در آن را داریم؛ اینکه چقدر رقابت در آن حوزه وجود دارد و رقبا به چه شکلی کار می کنند؟!

احتمال داره یک حوزه ای توی سئو باشه که ما توی زمان سه ماهه جواب بگیریم ولی یه حوزه ای هم باشه (مثل گردشگری) که حتی تا یک سال هم نتونیم جواب بگیریم.

بنابراین این که می گوییم زمان می برد، وابسته به بحث رقابت و سایت هایی هست که در آن حوزه فعالیت می کنند.

 رقبای بزرگ (Big Competitors)

به عبارتی رقبای بزرگ جزو سختی کار ما در سئو به حساب می آیند؛ وقتی حوزه ها پر رقابت شوند، یکی از سختی های کار این است که با رقبایی که حجم مالی به شدت بالایی دارند رقابت کنیم.

تو بعضی حوزه ها رقبایی وجود دارن که کار رو به شدت سخت می کنه و اگه بودجه کافی رو نداشته باشیم نمی تونیم به نتیجه خوبی برسیم؛ بهتره اگه بودجه ما محدود هست و شانس رقابت تو حوزه های سخت رو نداریم، با همان بودجه سراغ حوزه هایی که سختی متوسط و رو به پایینی دارند بریم تا شانس موفقیت بالاتری داشته باشیم و حتی به نتیجه خوبی برسیم.

گارانتی ندارد!

رنک یک به شدت پر رقابت می باشد و در حوزه های پر رقابت (گردشگری، پزشکی و…) ممکن است بین رتبه های یک و دو و گاها سه، جا به جا شویم و به همین دلیل است که می گوییم “گارانتی ندارد”! البته اینکه می گوییم گارانتی ندارد، می توان گفت گارانتی دارد در صورتی که کارفرما هزینه کند و سئوکار هم تخصص لازم را داشته باشد؛ در صورتی که سایت سئو شود و از فعالیت های سئو نگهداری شود می توان گفت تا حدودی گارانتی دارد ولی با وجود این، لینک یک خیر!

سئو با ریسک همراه است!

ما در آینده متدهای سئو (وایت هت، گری هت و بلک هت) رو توضیح می دیم و الان نمی خوایم در موردش صحبت کنیم؛ فقط این رو بدونین که گاه برای نتیجه بخشی، یک سری سیگنال به وجود می آریم که واقعی نیستن. مثلا اگر سایت ما تازه تاسیس باشه، ما سیگنالی برای گوگل به وجود می آوریم و به گوگل می گیم که سایت من معتبره و مردم به دنبال من هستن؛ پس تو هم منو تو نتایج نشون بده.

استفاده از متدها با ریسک همراه است و در استفاده از آنها باید اصولی و با دقت کار کنیم؛ در این صورت دیگر آن ریسک آنچنان مطرح نیست؛ ولی اگر بی پروا و بدون ملاحظه از متدها استفاده شود، بسیار پر ریسک است.

آپدیت الگوریتم (Algorithm Update)

در زمان آپدیت الگوریتم ها، اگر در مسیر سئو، درست فعالیت کنیم، مشکل زیادی نداریم؛ ولی به عنوان یک سئو کار، هر زمان که گوگل آپدیتی ارائه دهد، ممکن است با کارفرما به چالش هایی بر بخوریم. مثلا یک دنسی اتفاق بیفتد و نتایج بالا و پایین شوند (ولی نه اینکه از نتایج حذف شویم)؛ ولی اگر طبیعی کار نکرده باشیم، می تواند دردسرساز شوند و با افت رتبه، جریمه و حتی حذف شدن از نتایج مواجه شویم.

فیلترینگ های داخلی ایران و تحریم های جهانی

گاها بحث هایی پیرامون فیلتر شدن موتور جستجوی گوگل در داخل ایران و یا حتی تحریم های جهانی مطرح می شود و سئوکار با استرس همراه می شود. هرچند اگر مثلا گوگل فیلتر شود، موتورهای جستجوگر دیگری هم وجود دارند، ولی واقعیت این است که معیارهای رنکینگ گوگل و نتایج دقیقی که به ما نمایش می دهد، قابل مقایسه با سایر سرچ انجین ها نیست.

سایر سرچ انجین ها هم شاخص های خودشان را دارند و در یک سری موارد شاخص ها نزدیک به هم و در موارد دیگر، متفاوت هستند.

امیدواریم این اتفاق رخ ندهد تا در یک رقابت پایاپای (که شاخص های رنکینگ، شاخص های منطقی هستش) بتوانیم رقابت کنیم و سایت ها را سئو کنیم.


این جلسه از آموزش سئو در مورد مزایا و معایب سئو به پایان رسید. اگه با وجود توضیحاتی که داده ایم، هنوز هم سئوالاتی ذهن شما را درگیر کرده است، در قسمت کامنت ها سوال خودتان را بپرسید تا به شما پاسخ داده شود. موفق و پیروز باشید.

نظرات تخصصی

از شنیدن نظرات شما خوشحال خواهم شد، همچنین به سوالات پاسخ خواهم داد.