مرتضی مهرابی

کلمه کلیدی در سئو چیست؟

جلسه 12

در اولین جلسه از کیورد ریسرچ به تعریف کلمه کلیدی یا کیورد (Keyword) میپردازیم که یکی از مهمترین بخش ها در سئو است. اگر کلمه کلیدی سایت خود را درست انتخاب نکنیم سایت ما روی عبارات نادرستی در نتایج موتور جستجو بالا می آید که هیچ سود مالی را برای کسب و کار نخواهد داشت.

کلمه کلیدی در سئو همان عبارت یا عبارت هایی هستند که میخواهیم سایت یا صفحه مورد نظر ما در نتایج موتور جستجو، زمانی که کاربر جستجو گرد بالا باشد. مثلا اگر بخواهیم سایت ما روی عبارت “خرید کفش” بالا بیاید، “خرید کفش” می شود کلمه کلیدی یا کیورد صفحه مورد نظر ما.

با تعریف و درک مناسب از کلمات کلیدی در سئو سعی می کنیم به کابوس انتخاب اشتباه کیوردها در فرآیند SEO پایان دهیم. در این جلسه به بیان مفهوم کیوردها در سئو و دیجیتال مارکتینگ می پردازیم و در جلسات بعدی خیلی عمیق تر فرآیند تحقیق کلمات کلیدی را مورد بررسی قرار می دهیم.

  • هاست دانلود
عنوان ها

در این جلسه از آموزش سئو، شما را با کلمات کلیدی سئو آشنا می کنیم که یکی از مهم ترین مفاهیم سئو می باشد. اگر نمی دانید کلمات کلیدی چیست؟ در ادامه با ما همراه باشید.


کلمه کلیدی در سئو چیست و چه اهمیتی دارد؟

اگر بخواهیم افراد مشخصی را به سایت خود بیاوریم، باید بدانیم آنها چه عباراتی را در حوزه ما جستجو می کنند؟ سپس با انجام فعالیت های سئویی بر روی آن کوئری ها، راه ورود آن افراد به وب سایت مان را هموار می کنیم. در واقع ما در سئو، با تحقیق کلمات کلیدی می توانیم کاربرانی را به دست آوریم که نیازشان از طریق سایت ما برطرف می شود.

به طور مثال اگر سایت فروش کفش داریم، باید بدانیم کاربران برای خرید کفش، چه کوئری هایی را سرچ می کنند؟ بعد از کشف کلمات کلیدی و انجام فعالیت های سئویی حول آن کلمات، این شانس را داریم که کاربران پس از سرچ آن کلمات کلیدی، وارد سایت ما شوند.

به این فعالیت که کیورد های مورد نظرمان را مشخص می کنیم که وب سایت ما در آن کلمات در موتورهای جستجو بالا بیاید، کیورد ریسرچ گفته می شود. اگر می خواهیم سئو برای مان مثمر ثمر باشد، پایه و مهم ترین بخشش همین است! اگر به اهمیت کلمات کلیدی در سئو پی نبریم، ممکن است تمام فرایند سئو ما روی هیچ انجام شود؛ در نتیجه انتخاب کلمات کلیدی در سئو از اهمیت بالایی برخوردار است.

کلمه کلیدی کانونی در سئو

ما در پلاگین های وردپرسی مثل رنک مث و یوست، با مشخص کردن کلمه کلیدی کانونی می توانیم محتوایمان را بر اساس آن کلمه آنالیز کنیم و در صورت نیاز محتوا را تغییر دهیم.

انواع کلمه کلیدی در سئو

ما در جلسه بعد به طور کامل انواع کلمات کلیدی را شرح می دهیم. در اینجا به چند مورد از آنها اشاره می کنیم:

  • کلمات کلیدی Informational
  • کلمات کلیدی Transactional (Money Keywords)
  • کیوردهای تجاری (Commercial)
  • عبارات Navigational
  • کلمات کلیدی متناسب با موقعیت جغرافیایی GEO Targeted (Local Keywords)
  • کیورد های ترند و همیشه سبز (Trends Keywords Vs EverGreen Keywords)
  • و…

ماموریت کلمه کلیدی سئو چیست؟

کسب ترافیک (کلیک) (Traffic (Click))

اگر ما کلمات کلیدی درستی را تارگت کرده باشیم، که کاربران آنها را جستجو می کنند، می توانیم ترافیک قابل توجهی را به دست بیاوریم؛ زیرا روی عباراتی کار کرده ایم که کاربر آنها را سرچ می کند و به دنبال رفع نیازش می باشد. کلیک در نهایت می تواند به فروش و یا برندینگ ما کمک کند؛ در ادامه به این دو مورد می پردازیم.

فروش (Sell)

با توجه به نوع کلمات کلیدی، اگر کیورد ما تراکنشی باشد، باید از ورود کاربر به سایت مان انتظار فروش داشته باشیم. نقش کلمات کلیدی در سئو بسیار حائز اهمیت است و همانطور که قبلا اشاره کردیم، در جلسات آینده در مورد انواع کلمات کلیدی صحبت خواهیم کرد. کلمات کلیدی تراکنشی، جزو کلمات اصلی و پول ساز ما هستند.

برندینگ (Branding)

برندینگ در دیجیتال مارکتینگ از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که ما با برندینگ می توانیم مشتری های ثابتی را داشته باشیم و نتایج بهتری را کسب کنیم. اگر کلمات کلیدی در سئو سایت را به درستی انتخاب کنیم و روی آن فعالیت های سئویی لازم را داشته باشیم، روی برندینگ ما اثرگذار می باشد و موجب می شود کاربران ما را بشناسند و به ما اعتماد داشته باشند.

حذف کلمات کلیدی در سئو سایت

تعداد کلمات کلیدی در سئو برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که هرچه کلمات کلیدی ما زیاد باشند، هزینه ما هم بیشتر می شود. به همین دلیل ما باید کلمات کلیدی خود را بررسی کنیم تا هزینه های اضافی را کاهش دهیم و نتیجه بهتری را هم کسب کنیم.

گاها گوگل برای یک سری کوئری ها، جواب را در باکسی در بالای سرپ نمایش می دهد و ممکن است بعد از بررسی های لازم متوجه شویم که این مدل کیوردها بهتر است ایگنور شوند. مثل کیوردهایی در مورد تاریخ ها، زمان و… که گوگل خودش به کاربر جواب می دهد.

رقبا (Competition)

گاهی با کیوردهایی مواجه می شویم که رقبا به شدت بر روی آنها هزینه کرده اند و ما با بودجه محدود خود توان رقابت در این کیوردها را نداریم؛ پس بهترین گزینه حذف این کلمات کلیدی است، تا اینکه بودجه محدود خودمان را هدر دهیم و به نتیجه ای هم نرسیم (در این جا منظورمان از حذف این است که برای این کیورد هزینه های آف پیج نداشته باشیم؛ وگرنه می توانیم صفحه ی آن را بسازیم).

حوزه های نیچ Stay Niche (Target Audience)

به عنوان مثال اگر کسب و کار شما حوزه ی سلامت است، دیگر سراغ عباراتی که در حوزه تکنولوژی است نروید! در حوزه خودتان فعالیت کنید و کلمات مرتبط با حوزه خودتان را تارگت کنید.

کلمات کلیدی در کمپین های پی پی سی (PPC Campaigns)

با بررسی کمپین های PPC می توانیم متوجه شویم که رقبای ما روی چه کلماتی هزینه کرده اند؟ کوئری هایی که رقبا برای تبلیغات آنها هزینه کرده اند به ما نشان می دهد که آن کلمات برای رقیب پول ساز هستند و ما هم می توانیم بر روی آنها سرمایه گذاری کنیم.
اگر ما هم روی آن کلمات کمپین ببندیم، برای ما یک حجمی از بازدید را به همراه خواهد داشت و از این بازدیدها، یک نرخ تبدیلی داریم که می تواند به فروش منجر شود و در نهایت می توانیم ROI یا نرخ بازگشت سرمایه آن کیورد را بررسی کنیم. (در یک سری از حوزه ها، کاربرها روی تبلیغات کلیک نمی کنند و میزان بازدید دریافتی متفاوتی با بازدید ارگانیک دارد).

قیف فروش بازاریابی (Funnel)

Tofu

در این مرحله کاربر در بالای قیف فروش قرار دارد و در مرحله ی کسب آگاهی است. برای آگاهی کاربر، ما کیورد هایی که موجب ترافیک می شوند را تارگت می کنیم؛ مثلا “چرا باید از کفش پیاده روی استفاده کنیم؟”.

Mofu

کاربر در این مرحله در میانه ی قیف فروش قرار دارد و در حال تصمیم گیری است که ما باید بتوانیم در اینجا ارتباطی را با کاربر برقرار کنیم؛ کاربر از قبل یک سری اطلاعات را به دست آورده است و به دنبال اطلاعات دقیق تر و بیشتری است. مثلا “بهترین کفش پیاده روی چه کفشی است؟”. در این مرحله آموزش دادن برای برقراری ارتباط بین ما و کاربر از اهمیت بالایی برخوردار است تا کاربر به برند ما میل پیدا کند.

Bofu

کاربر در مرحله ی آخر قیف فروش، تصمیم خود را گرفته است و تنها اقدام به خرید باقی مانده است؛ در اینجا کاربر با مقایسه برندها و انتخاب برند محبوب خود، اقدام به خرید می کند؛ ما می توانیم در مقالات اطلاعاتی را درمورد خودمان به مخاطب بدهیم که کاربر یک ارزش افزوده ای را در برند ما نسبت به سایر برندها لمس کند! این ارزش افزوده می تواند موجب شود تا کاربر برند ما را انتخاب کند.

ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی

در این بخش به صورت موردی به ابزارهای کیورد ریسرچ اشاره می کنیم ولی در صفحه ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی و در جلسات آینده به صورت کامل آنها را شرح می دهیم:

  • پیشنهادات گوگل (Google Suggests)
  • سایت KW Finder
  • سایت KeywordTool.io
  • Google Search Console
  • ابزار Keyword Planner
  • سایت Answer The Public
  • پیشنهادات سایت ها یو جی سی (UGC Website Suggests)
  • شبکه های اجتماعی (Social)
  • و…

این جلسه از آموزش سئو در مورد کلمات کلیدی در سئو، به پایان رسید. اگه با وجود توضیحاتی که داده ایم، هنوز هم سوالاتی ذهن شما را درگیر کرده است، در قسمت کامنت ها سوال خودتان را بپرسید تا به شما پاسخ داده شود. موفق و پیروز باشید.

نظرات تخصصی

از شنیدن نظرات شما خوشحال خواهم شد، همچنین به سوالات پاسخ خواهم داد.