مرتضی مهرابی

سئو سایت اختصاصی

سئو سایت اختصاصی همیشه یک غول برای سئوکاران مبتدی بوده است، در این صفحه می خواهیم برخی نکات سئو سایت اختصاصی را بررسی کنیم تا مسیر روشن تری را داشته باشیم.

در یک کلام از سئو سایت اختصاصی نترسید، سئو سایت اختصاصی هم مانند سئو مابقی سایت ها می باشد. فقط در سایت های اختصاصی دانش فنی و تکنیکال شما جهت تعامل با تیم فنی باید بیشتر باشد تا بتوانید اصلاحات و امکانات مورد نیاز را از آنها بخواهید.

عنوان ها

برخی از وب‌مسترها برای اینکه به نتیجه بهتری دست پیدا کنند، یک سایت برنامه‌نویسی شده و اختصاصی تهیه می‌کنند. تا جایی که به سئو مربوط می‌شود، تفاوت‌هایی هر چند جزئی در روند سئو کردن سایت اختصاصی وجود دارد. در این مقاله می‌خواهیم ببینیم که سئو سایت اختصاصی به چه صورت انجام می‌شود.

نکته: از نظر موتورهای جستجوگر CMS و زبان کدنویسی مهم نمی باشد، و فقط خروجی نهایی کار مورد بررسی و رتبه بندی قرار میگیرد.

سئو سایت اختصاصی

اگر بخواهیم به صورت خلاصه و کلی بگوییم، هیچ فرقی ببین سئو سایت اختصاصی و غیر اختصاصی نیست، فقط چون سایت اختصاصی کامل کدنویسی می شود لازم است توجه بیشتری به بحث تکنیکال و همچنین ایجاد امکانات مخصوص سئو در بک اند و فرانت اند بشود.

سئو سایت اختصاصی در مقایسه با سایت آماده مثلا سایت وردپرسی، تفاوت‌های جزئی در رعایت نکات دارد اما در کل، پروسه سئو برای تمام این سایت‌ها به یک شکل انجام می‌شود و شامل تمام اقدامات مشترک برای سئو On page، سئو off page است.

 به عبارتی تمام مراحل برای سئو داخلی و خارجی در هر دو سایت به صورت یکسان انجام می‌شوند فقط یک سری نکات هست که در سئو سایت اختصاصی باید به آن‌ها توجه کنید. حالا چه نکاتی؟

  1. مشکلات تکنیکالی در سایت
  2. متفاوت بودن ظاهر و مسیر بخش‌هایی از پنل ادمین
  3. عدم وجود برخی امکانات حیاتی

وقتی قرار است یک سایت وردپرسی را سئو کنید، مشکلات تکنیکال کمی را مشاهده می کنید چرا که این سایت‌ها معمولا بستر را برای تمام مراحل سئو فراهم کرده‌اند. به خصوص اگر در این سایت‌ها از قالب معروفی استفاده شده باشد، همه احتمالات اندیشیده شده اما در سایت های اختصاصی باید تک تک متاتگ ها و کدها ار منظر سئو بررسی و در صورت نیاز به برنامه نویس جهت اصلاح ارجاع داده شود.

درخواست افزودن امکانات مخصوص سئو

یکی از مهم ترین بخش ها در فرآیند سئو سایت اختصاصی تعامل با برنامه نویس و درخواست طراحی امکانات لازم در پنل ادمین جهت مدیریت فرآیند سئو می باشد. برخی از این امکانات شامل:

  • طراحی بخشی برای مدیریت متاتگ ها و سایر کدهای مهم هدر صفحه
    • تایتل
    • دیسکریپشن
    • کنونیکال و …
  • ایجاد قابلیت لینک دهی در ویرایشگر متن
  • طراحی بخشی برای مدیریت ریدایرکت ها
  • طراحی بخشی برای مدیریت لینک های شکسته
  • طراحی بخشی برای مدیریت اسکیماهای صفحات
  • و  هرچیز دیگری که نیاز است

ظاهر متفاوت

مشکل دوم متفاوت بودن شیوه انجام کار است. مثلا در سایتی که افزونه رنک‌مث روی آن نصب شده باشد، عملا افزونه یک سری امکانات برای سئو در اختیار ادمین قرار می‌دهد. شما با این افزونه می‌توانید تایتل بنویسید، دیسکریپشن بنویسید و کارهایی از این دست. 

ادمین‌ها و کاربران معمولا به این ساختار (ظاهر) عادت دارند و آن را می‌شناسند اما این امکانات در سایت‌های برنامه‌نویسی شده دیگر به چشم نمی‌خورند و لازم است آموزش‌های جدیدی به ادمین‌ها داده شود یا بسترسازی مشابهی در آن انجام شود. 

به عبارتی چالشی در خصوص سئو سایت‌های اختصاصی وجود دارد همین جاست که محل انجام کارها متفاوت است. در سایت‌های وردپرسی تنها کافی است یک پلاگین نصب شود و بعد سئو سایت را با پر کردن فیلدها شروع کنید اما در سایت‌های اختصاصی روند به سلیقه برنامه‌نویس تغییر می‌کند.

البته این تفاوت چندان اهمیتی ندارد و ساختار جدید هم خیلی زود برای شما جا می افتد. مثل این است که شما مدتی از یک موبایل آیفون استفاده می‌کردید و حالا یکی از گوشی‌های سامسونگ را انتخاب کرده‌اید. تفاوت رابط کاربری در روزهای اول احساس می‌شود اما خیلی زود، کار کردن با پلت‌فرم جدید را هم یاد می‌گیرید.

آموزش جداگانه سئو به ادمین‌ها

برای اعمال برخی تغییرات و همچنین بارگذاری محتواها لازم است مراحل ساخت صفحات به ادمین‌ها آموزش داده شود. چرا که همانطور که گفتیم، ساختار سایت کمی با سایت‌های وردپرسی یا جوملایی متفاوت است.

 

نظرات تخصصی

از شنیدن نظرات شما خوشحال خواهم شد، همچنین به سوالات پاسخ خواهم داد.