مرتضی مهرابی

چگونه سایت خود را سئو کنیم؟

سلام. یک سوال خیلی ابتدایی داشتم چون تازه این مسیر رو شروع کردم، میخواستم راهنمایی کنید که چطوری میتونم سایتم رو سئو کنم یا می تونید کمکم کنید که چگونه روی سئو کار کنم؟

پاسخ شما به این سوال

طبیعتا برای انجام فعالیت های مرتبط با سئو باید آموزش ببینید، در ادامه تلاش می کنیم تا به ساده ترین شکل ممکن به بیان رودمپ کار روی سئو سایت و البته آموزش سئو بپردازیم. با مطالعه این مراحل می توانید به یک درک اجمالی از سئو دست یابید و همچنین با مشاهده آموزش های مرتبط با هر مرحله در این سایت و یا منابع تخصصی دیگر، می توانید خودتان روی سئو سایتتون کار کنید.

1- تحقیق کلمات کلیدی (کیورد ریسرچ)

در این مرحله شما کیورد ریسرچ میکنید و کلماتی که کاربرانتان جستجو می کنند را پیدا و دسته بندی میکنید. در مرحله بعدی بر اساس اهداف بیزینسی و کسب و کارتان، کلمات هدف را انتخاب و دسته بندی می کنید.

2- تدوین ساختار داخلی سایت

در این مرحله با توجه به کیوردهای دسته بندی شده و صفحاتی که قرار است ساخته شوند معماری سایت را طراحی میکنیم (پیلار، کلاستر و …) و استراتژی های لینک سازی را تدوین میکنیم.

3- نوشتن تایتل، دیسکریپشن و محتوا برای صفحات و ساخت آنها (با توجه به مراحل بالا)

توجه کنید که کاربران با محتوا ارتباط برقرار میکنند پس باید سعی کنیم محتوایی باکیفیت را برای آنها آماده نماییم تا در سایت بمانند و تعامل خوبی از خود نشان دهند.

همچنین نوشتن تایتل و دیسکریپشن مرتبط با کلمه کلیدی هدف می تواند یکی از مهمترین اقدامات مرتبط با سئو سایت شما باشد. همچنین می توانید تایتل و دیسکریپشن خود را با استفاده از کلمات مرتبط و هم خانواده با کیورد اصلی، غنی سازید.

4- مابقی مراحل سئو داخلی سایت 

مراحل 2 و 3 را هم میتوان در ON-Page SEO (مجموعه کارهایی که روی سئو سایت انجام میدهیم) دسته بندی کرد اما در ادامه سعی میکنیم برخی مراحل اصلی سئو داخلی سایت را به صورت لیست وار نام ببریم:

  1. تدوین لینک سازی داخلی سایت
  2. تدوین ساختار داخلی (معماری) سایت
  3. تدوین ساختار صفحات Single و Archive و …
  4. تولید محتوا و ساخت صفحات با هدف رفع نیاز کاربران
  5. تدوین استراتژی External Link های سایت
  6. بهینه سازی کیوردهای صفحات جهت دستیابی به بهترین نتیجه
  7. طراحی داینامیک سکشن ها
  8. بهبود طراحی ظاهری سایت
  9. و ….

 

5- بررسی سئو تکنیکال سایت

در این مرحله ما کار طراح سایت و وضعیت کدنویسی سایت را بررسی میکنیم تا مطمئن شویم سایت آماده کرالینگ توسط ربات ها می باشد. ما پیشتر در صفحه آموزش سئو و آموزش سئو در طراحی سایت به این موضوع پرداختیم، پیشنهاد میکنیم این صفحات را مطالعه نمایید. برخی مراحل سئو تکنیکال سایت شامل موارد زیر می باشد :

  1. انتخاب هاست مناسب
  2. بررسی تگ های html سایت
  3. بررسی استراتژی رندرینگ سایت
  4. بررسی قابل استفاده بودن سایت برای کاربران موبایلی
  5. بررسی سرعت و لودینگ سایت
  6. بررسی امنیت سایت و فعال سازی SSL
  7. بررسی ساختار صحیح سایت مپ و اتوماتیک سازی اصولی آن
  8. بررسی فایل Robots.txt
  9. بررسی لینک های شکسته سایت
  10. و ….

6- سئو خارجی سایت

بعد از مراحل ON-Page SEO و Technical SEO وارد بخش OFF-Page می شویم، در این بخش از سایت خارج می شویم و سعی میکنیم با ساخت لینک، صحبت از برند و … برای سایت اعتبار به وجود آوریم.

بحث سئو خارجی سایت به شدت گسترده است به شکلی که پیشنهاد می شود چندین دوره آموزشی را در این زمینه بگذرانید، سپس کار خود را شروع کنید و سعی کنید در مسیر از بهترین استراتژی ها بهره ببرید (حتی اگر لازم شد خودتان یک استراتژی بسازید).

برخی از انواع فعالیت های OFF-Page

  • لینک سازی پروفایلی
  • لینک سازی فرومی
  • لینک سازی به صورت پست مهان
  • لینک سازی کامنتی
  • لینک سازی در دایرکتوری های مرتبط
  • لینک سازی در شبکه های اجتماعی
  • لینک سازی در سایت های اشتراک ویدئو
  • و….

انکر تکست مورد استفاده هم به شدت در فعالیت های آف پیج حائز اهمیت می باشد که برخی از آنها شامل:

  • کیورد اصلی
  • کیوردهای ثانویه
  • کیورد + برند
  • جنریک
  • عبارت طولانی (با کیورد – بی کیورد)
  • برند
  • آدرس URL (انوع مختلف آن)
  • و …

چگونه روی سئو کار کنیم؟

حال که با مراحل اصلی سئو سایت آشنا شدید می توانید هدفمند تر آموزش ببینید و سایت خود را سئو کنید. اما حواستان باشد که سئو ساده نیست و چالش های زیادی را در مسیر خواهید داشت و احتمالا به مشکلاتی برخورد خواهید کرد که در دوره های آموزشی به آن پرداخته نشده است، اینجاست که باید آستین بالا بزنید و شروع به سعی و خطا کنید تا بهترین نتیجه برایتان حاصل شود.

اما توجه کنید روی سئو سایت خودتان تست های مشکوک (بلک هت(Black hat) و برخی فعالیت های گری هت(Gray hat)) را انجام ندهید، در این مواقع یک سایت تستی داشته باشید و روی آن سایت تست های خود را انجام دهید.

ادامه راه چگونگی کار روی سئو سایت

شاید لازم نباشد همه چیز راهم خودتان تجربه کنید، بعد از مشاهده آموزش ها و تسلط نسبی به سئو میتوانید فعالیت های معمول را انجام دهید و برای سطح پیشرفته یک مشاور یا منتور را کنار خود داشته باشید. اگر نمی خواهید زمان را هدر دهید و درگیر سعی خطاها شوید، از خدمات یک مشاور یا منتور سئو حرفه ای کمک بگیرید تا اطمینان بیشتری روی سئو سایتتان کار شود.

بعد از سال ها فعالیت در حوزه وب آماده خدمت رسانی به کسب و کارهای کوچک و بزرگ هستم. در پروژه های من کیفیت در کنار اخلاق حرف اول را می زند و عاشق چالش و حل مسئله هستم.

نظرات تخصصی

از شنیدن نظرات شما خوشحال خواهم شد، همچنین به سوالات پاسخ خواهم داد.