سئو سایت جوملایی
در یک کلام سئو سایت جوملایی هیچ تفاوتی با سئو سایر CMS ها مثل وردپرس ندارد، تنها تفاوت این است که در وردپرس ابزار کمکی شما RankMath ولی در جوملا Sh404SEF می باشد.
میدانید که جوملا یکی از cms های معروف است و کاربران زیادی در سراسر دنیا دارد. این سیستم مدیریت محتوا از جمله comهای متنباز است که قابلیتهای متعددی هم در اختیار دولوپر قرار میدهد. سئو این دسته از سایت ها به واسطه پلاگین های آماده به نسبت کار ساده تری می باشد زیرا شما را از ارتباط مستمر با تیم فنی بی نیاز میکند (البته بسته به مورد تفاوت هایی وجود دارد).
سئو سایت جوملا چیست؟
اگر به دنبال شنیدن سخت تر بودن سئو سایت جوملا و یا متفاوت بودن آن هستید باید بگویم اینگونه نیست. سئو سایت های جوملایی هیچ تفاوتی با سئو سایت های وردپرسی ندارند، تنها تفاوت آن است که در وردپرس شما از پلاگین هایی مثل Yoast یا RankMath استفاده می کنید اما در جوملا از پلاگین هایی مثل sh404SEF یا JoomSEF استفاده می کنیم.
آموزش سئو سایت جوملایی
سئو سایت در تمام CMS ها اعم از از جوملایی، وردپرسی، پرستاشاپی و غیره شامل سئو داخلی، سئو خارجی، سئو تکنیکال و سئو محلی است. برای سئو کردن سایتهای جوملایی کارهای زیر را باید انجام دهید.
- استفاده از هاستهای مناسب برای سایت جوملایی
- بهینهسازی urlها
- بهینهسازی سرعت سایت
- بهینهسازی تصاویر
- ایجاد سایت مپ
- استفاده از افزونههای بهینهسازی سئو
- بهینهسازی ساختار سایت
- ایجاد تگهای متا
سئو سایت جوملایی چه تفاوتی با سایتهای دیگر دارد؟
خب تا اینجا سئو کردن سایت جوملایی با دیگر سایتها تفاوتی ندارد. اما تفاوت را زمانی احساس میکنید که وارد پنل سایت میشوید و با یک طراحی متفاوت و یک رابط کاربری متفاوت به نسبت وردپرس مواجه میشوید. به عبارتی تفاوت سئو سایتهای جوملایی با دیگر سایتها این است که شما برای سئو کردن سایت جوملایی از افزونهها و پلاگینهای متفاوتی استفاده میکنید که ظاهر و تنظیمات متفاوتی با پلاگینهای وردپرسی شناخته شده دارند.
و اما افزونههای سئو
یکی از مهمترین مواردی که در سئو جوملا باید به آن توجه کنید ، پلاگینهایی است که استفاده میکنید، جوملا هم مانند وردپرس پلاگین های مخصوص سئو خود را دارد که کار همان پلاگین های وردپرسی را برای ما انجام می دهند. شناخت و استفاده از پلاگین های استاندارد سئو یکی از الزامات سئو جوملا است زیرا کار ما و برنامه نویس سایت را شدیدا راحت می کند.
در تمام cms ها برای اینکه بتوانید سایت را راحتتر سئو کنید، یک سری افزونهها و پلاگینها طراحی شده و وارد مارکت میشوند. مثلا در وردپرس پلاگین رنکمث را داریم که شناخته شدهاست و اکثر وبمستران سایتهای وردپرسی، از این افزونه استفاده میکنند. در سایتهای جوملا باید از افزونههای متفاوتی استفاده کنید. معروفترین این افزونهها sh404SEF است که هم شناخته شدهتر است و هم کاربرد بیشتری دارد. افزونهها کارشان این است که پروسه سئو را برای کاربران راحتتر کنند. امکاناتی مانند تولید url اصولی، جلوگیری از کیورد استافینگ، تولید توضیحات متا، قرار دادن کنونیکال و غیره را به کاربر میدهد. شاخصترین پلاگینهای سئو در سایتهای جوملایی شامل موارد زیر است.
- Sh404SEF
- EFSEO- Easy frontend SEO
- JoomSEF
- Tag Meta
- SEO Simple
- OSMap
- SEO Boss
یک نکته مهم در خصوص سئو سایت جوملایی
خب تا اینجا متوجه شدید که سئو سایت جوملایی عملا تفاوت زیادی با سایتهای دیگر ندارد تنها عملکرد متفاوتی نیاز دارد که آن هم به دلیل متفاوت بودن پلاگین ها می باشد. اما در آخر نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که جامعه دولوپرهای جوملا معمولا محدودتر از دولوپرهای وردپرس است. در این شرایط توصیه ما این است که دولوپرهای جوملا توجه بیشتری به مراقبت از سورسها داشتهباشند. بهتر است که سئوکار در اولین قدم، سورس قالب را به خصوص در سایتهای جوملایی به دقت بررسی کند.
Morteza Mehrabi
بعد از سال ها فعالیت در حوزه وب آماده خدمت رسانی به کسب و کارهای کوچک و بزرگ هستم. در پروژه های من کیفیت در کنار اخلاق حرف اول را می زند و عاشق چالش و حل مسئله هستم.