مرتضی مهرابی

گوگل و سایر موتورهای جستجو چگونه کار می کنند؟

جلسه 9

گوگل و سایر موتورهای جستجو در 3 مرحله خزش (Crawling)، پردازش – نمایش (Indexing) و رتبه بندی (Ranking) کار خود را انجام می دهند.

  • هاست دانلود
عنوان ها

اگر تا این جلسه از آموزش سئو با ما همراه بوده اید، احتمالا این سوال برای تان پیش آمده است که اصلا نحوه کار موتورهای جستجو به چه صورتی می باشد؟ به عبارت دیگر موتور جستجو گوگل چگونه کار می کند که یک سری نتایج را در سرپ خود لیست می کند؟ طی چه مراحلی این نتایج لیست می شوند؟ در ادامه با ما همراه باشید تا نحوه کار گوگل را توضیح دهیم.


گوگل چگونه کار میکند؟

Discovering

دیسکاورینگ به معنای شناسایی است؛ برای اینکه صفحه ی ما در لیست کرال قرار بگیرد، باید ابتدا آن صفحه شناسایی شود (الزاما نوبت بندی وجود ندارد و فقط برای درک بیشتر از عبارت “لیست کرال” استفاده کرده ایم.). این شناسایی در دل کراولینگ قرار دارد که در جلسات قبل به آن اشاره کرده ایم.

صفحه ما ابتدا باید شناسایی شود! به عبارتی وقتی صفحه ای داریم که ایندکس نمی شود (یا کراول نمی شود) اگر لینک آن صفحه را در صفحاتی قرار دهیم که آن صفحات قبلا کراول شده اند و خزنده ها به آن سر می زنند، آن صفحه شناسایی می شود.

لازم به ذکر است که در داکیومنت های گوگل اشاره ای به دیسکاورینگ نشده است و هدف از معرفی این مورد در این قسمت این است که این مفهوم را برسانیم که قبل از کراول شدن صفحه، یک شناسایی هم رخ می دهد.

Crawling

در مورد کراولینگ قبلا صحبت کرده ایم و گفتیم که خزنده ها به سایت ما می آیند و پس از اینکه وارد صفحه ی ما شدند، سورس صفحه را بررسی می کنند تا ببینند چه چیزی در صفحه ی ما وجود دارد و از این بررسی دیتایی را دریافت می کنند. طبق داکیومنت ها، مرحله ی ذخیره اطلاعات در دیتابیس گوگل، در مرحله ایندکسینگ قرار دارد.

لازم به ذکر است که هر سایت بودجه خزش (Crawl Budget) خودش را دارد که بسته به نوع سایت، میزان فعالیت و… آن سایت متفاوت می باشد.

Indexing

اطلاعات دریافتی از کراولرها (جدا از Cache و Knowledge Graph) در دیتابیسی ذخیره می شوند و مورد پردازش قرار می گیرند و در نهایت بر اساس الگوریتم های سرچ انجین ممکن است آن صفحه ایندکس شود و یا نشود!

دلایل مختلفی هم برای ایندکس نشدن یک صفحه وجود دارد که اگر بخواهیم به چند مورد اشاره کنیم می توان از تگ Noindex، Duplicate Content، تگ کنونیکال و… نام برد.

اگر url صفحه خود را در گوگل سرچ کنیم و آن را در نتایج سرپ مشاهده کنیم، به معنی ایندکس شدن آن صفحه است؛ ولی دقت شود که این ایندکس شدن به معنی رنک شدن نیست!

Ranking

موتور جستجو، بعد از ایندکسینگ، دیتای پردازش شده را در فاکتورهای رنکینگی الگوریتم های خود قرار می دهد تا مشخص شود آن صفحه لایق چه جایگاهی هست.


این جلسه از آموزش سئو در مورد نحوه کار موتور جستجوی گوگل، به پایان رسید. اگه با وجود توضیحاتی که داده ایم، هنوز هم سوالاتی ذهن شما را درگیر کرده است، در قسمت کامنت ها سوال خودتان را بپرسید تا به شما پاسخ داده شود. موفق و پیروز باشید.

نظرات تخصصی

از شنیدن نظرات شما خوشحال خواهم شد، همچنین به سوالات پاسخ خواهم داد.